Clicky


A27 dicht voor politie-onderzoek juweliersoverval

A27 dicht voor politie-onderzoek juweliersoverval
30-05-2014 15:56 | Algemeen | auteur De Redactie

GORINCHEM - De A27 van Breda richting Utrecht is vrijdagmiddag afgesloten in verband met technisch onderzoek naar aanleiding van een overval op een juwelier in Breda. De overvallers hadden een auto gekaapt waarbij is geschoten. De weg is dicht tussen knooppunt Hooipolder en Gorinchem.

De weg werd rond 15.15 uur afgesloten en ging iets vor 18.30 uur weer open. Mensen die terugkwamen van de Efteling hebben er mogelijk overlast van ondervonden, meldt de ANWB. Ruim een uur na de afsluiting stond er vijf kilometer file. Het verkeer kon omrijden via Den Bosch, door de A59 en A2 te nemen of via Dordrecht.

Vier verdachten van de overval zijn na een achtervolging opgepakt in het Zuid-Hollandse Nieuwland. Drie overvallers waren rond 13.45 uur de juwelier aan de Haagdijk binnengegaan en namen vrijwel de hele inventaris mee, laat een politiewoordvoerder weten. Ze dreigden met een vuurwapen. Het trio vluchtte op een scooter, en liet een deel van de buit daarbij vallen.

Verderop reden ze weg in een auto, waarna ze op de A27 via carjacking overstapten in een andere auto. De bestuurder van dat voertuig bleef ongedeerd. De woordvoerder spreekt van 'Amerikaanse toestanden', mede omdat de overvallers ook op de politie vuurden tijdens de achtervolging.

De politie wist de auto rond 15.30 uur ter hoogte van Nieuwendijk klem te rijden.Het voertuig had de snelweg toen al verlaten. Met een zogenoemde uitpraatprocedure probeerden agenten het viertal vervolgens uit de auto te krijgen. Hierbij heeft de politie geschoten, waarbij een van de verdachten in zijn been is geraakt. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. De drie anderen zijn in een cel gezet.

De snelweg werd vervolgens afgesloten om te onderzoeken wat er precies is gebeurd. Mogelijk worden kogelhulzen gevonden. (Novum)