Clicky


Maatwerk FLIEGL oplegger voor Tukker Transport Sassenheim

Maatwerk FLIEGL oplegger voor Tukker Transport Sassenheim
02-06-2014 20:23 | Trailers | auteur De Redactie

SASSENHEIM - Onlangs heeft Tukker Transport een nieuwe, op maat gemaakte, 3-assige FLIEGL oplegger in gebruik genomen.

In verband met de aard van het (zware) werk heeft Rob Tukker gekozen voor een maatwerktrailer van Fliegl. Om die reden is de oplegger voorzien van 10 tons assen met de geschikte 385/65R22,5 GoodYear banden en is het GVW in totaal 45 ton. Hierdoor kan onder gegeven omstandigheden gemakkelijk en verantwoord de toegestane 50 ton worden gehaald.

De oplegger heeft een ruime 35 ton als wettelijk draagvermogen. In verband met de inzet waarbij veelal in stedelijke gebieden moet worden gelost zijn de tweede en derde as voorzien van een Tridec TR besturing. Als de aslasten het toelaten wordt de eerste as automatisch geheven. De trailer is verder voorzien van SAF schijfremassen, een volledig gegalvaniseerd  HD/Scandinavië chassis, een hardhouten vloer, LED verlichting, een Groeneveld centrale smering etc.

De plywood opbouw werd opgebouwd door BOOI Karrosserieën B.V te Zwijndrecht. Aan de achterzijde is de trailer uitgerust met een zware Dhollandia DHLM 30, 2.500 kg laadklep. De keuze heeft alles te maken met de al eerder genoemde intensieve zware inzet.

Tukker Transport opereert vanuit de woonplaats Sassenheim van waaruit de klanten worden bediend. Het werkaanbod vraagt in vaak voorkomende gevallen een inzet in het weekend. Veelal betreft het aanlevering van materialen voor de renovatie of inrichting van winkel- en bedrijfspanden. In overleg met de opdrachtgevers worden zodoende die projecten op tijd van de gewenste materialen voorzien. Tukker Transport staat hier borg voor.

De heer Rob Tukker, een nazaat van het bekende voormalige Tukker Transport Lisse, draait sinds 2004 op deze basis als zelfstandig ondernemer. Na de overname van het familiebedrijf is hij echter nooit uit de branche weg geweest en is hij nog altijd een transportman in hart en nieren.

De aanschaf van deze nieuwe oplegger is dan ook een mooie stap die hem vervuld van trots. Tezamen met de Volvo FH12, met 540 pk, vormt het span een waar visitekaartje voor Tukker Transport en zijn opdrachtgevers.

BFK Trailers B.V, importeur van Fliegl in Nederland, leverde de oplegger die verder samen met zusterbedrijf Booi Karrosserieën B.V. borg staat voor een goede nazorg.