Clicky


TRAXX Diesel introduceert anti-diefstalsysteem voor dieseltanks

TRAXX Diesel introduceert anti-diefstalsysteem voor dieseltanks
03-06-2014 09:19 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

MILHEEZE - Brandstofleverancier TRAXX en telemetrie specialist Mobifox hebben vijf Brandstof Alarm Systemen ontwikkeld voor vaste en voor mobiele (zgn. IBC’s) brandstoftanks. Deze anti-diefstalsystemen controleren alle niveauwijzigingen in de tank, schrikken dieven af met een krachtige alarmsirene en versturen in real-time alarmmeldingen naar de GSM van de tankeigenaar.

Afschrikken vóórdat dieven aan de brandstof komen

Het hart van het Brandstof Alarm Systeem bestaat uit een peilsensor in de tank die verbonden is met een GSM module. Op die manier controleert het systeem continu het brandstofniveau van de dieseltank. Daalt het brandstofniveau buiten vooraf ingestelde venstertijden (bijvoorbeeld tussen 22:00 en 6:00 uur) of zonder aanmelding met een speciale elektronische sleutel, dan ontvangt de tankeigenaar onmiddellijk een alarmmelding op zijn mobiele telefoon.

Een alarmmelding kan bestaan uit een emailbericht, een smsje en/of het opbellen van een telefoonnummer. Daarnaast kan het systeem worden uitgebreid met een krachtige 105 dB alarmsirene. Bovendien kan met het Brandstof Alarm Systeem ook afwijkend tankgedrag van werknemers gedetecteerd worden.

Ook voor IBC’s

Naast drie uitvoeringen voor vaste tanks, zijn er ook twee alarmsystemen voor IBC’s beschikbaar. Deze IBC alarmsystemen beschikken - naast brandstofniveaucontrole - ook over Track & Trace functies en een bewegingssensor die alarm staat bij verdachte activiteiten aan de tank zoals boren, slijpen, heffen, enz.

Beproefde technologie

De Brandstof Alarm Systemen zijn een doorontwikkeling van de telemetrie technologie die Mobifox reeds jarenlang toepassen in inhoudsmeetsystemen voor vloeibare producten. Voor de praktische uitwerking werd beroep gedaan op de expertise van de vier grootste TRAXX brandstofleveranciers, te weten Dalhuisen uit Epe, Schouten Olie uit Alphen a/d Rijn, Slump Oil uit Heerenveen en Van Kessel Olie uit Milheeze.

Het systeem is de afgelopen maanden bij verschillende bedrijven in de praktijk getest en aan de hand van hun feedback verder op punt gezet. De Brandstof Alarm Systemen zullen nog voor de zomer door de TRAXX brandstofleveranciers op de markt gebracht worden.