Clicky


Logistiek centrum Dachser Northampton officieel geopend

Logistiek centrum Dachser Northampton officieel geopend
03-06-2014 16:42 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

NORTHAMPTON/KEMPTEN -  Op 30 mei opende Dachser Ltd in het Verenigd Koninkrijk zijn nieuwe logistiek centrum in Northampton. De nieuwe vestiging heeft een oppervlakte van 7,4 hectare en de totale investering in de nieuwbouw bedraagt 26 miljoen euro.

“Ons nieuwe logistiek centrum is een mooi voorbeeld van hoe Dachser in het Verenigd Koninkrijk samen met zijn klanten is gegroeid”, vertelt Bernhard Simon, Chief Executive Officer (CEO) van Dachser, bij de openingsceremonie. “Met deze nieuwbouw komen we tegemoet aan de behoefte voor wereldwijd geïntegreerde supply chains. We blijven ons richten op groei. Voor de lange termijn bestaat daarom de mogelijkheid om het crossdock verder uit te breiden.”  

Essentiële stap voor de toekomst

De nieuwe vestiging ligt in het industriegebied ten zuiden van Northampton en beschikt over een crossdock van 5.948 m², een warehouse van 10.560 m² dat plek biedt aan 20.000 pallets en een twee verdiepingen tellend kantoorgebouw van 1.954 m². De solide groei van Dachser in het Verenigd Koninkrijk, de bloeiende Europese export vanuit de regio Northampton maar ook de vraag naar contract logistiek en value-added-services maakten deze investering noodzakelijk.


 
Strategische ligging

“Het logistiek centrum Northampton is met dagelijkse directe lijnen aangesloten op het wereldwijde Dachser netwerk”, vertelt Nick Lowe, Managing Director Dachser UK. “Met deze nieuwbouw ontwikkelt de vestiging Northampton zich tot een belangrijk knooppunt van het Europese netwerk van Dachser”, aldus Lowe. Ook vanuit Nederland zijn er dagelijkse lijndiensten naar Northampton die door deze ontwikkeling weer een nieuwe kwalitatieve impuls krijgen.

Dachser UK werd in 1975 opgericht in Northampton en heeft ook vestigingen in Dartford (2005) en Rochdale (2010). Er is bewust gekozen voor nieuwbouw in Northampton om zo het bestaande personeel te behouden. Bovendien is de locatie vanuit logistiek oogpunt strategisch gelegen met goede verbindingen met de nationale (snel)wegen. Dachser UK telt momenteel 302 medewerkers waarvan 157 werkzaam zijn in Northampton. De verwachting is dat er in de komende 5 jaar nog eens 40 nieuwe arbeidsplaatsen bij komen.