Clicky


Inspectie SZW betrapt drie illegale werkers

Inspectie SZW betrapt drie illegale werkers
04-06-2014 12:20 | Binnenland | auteur De Redactie

DEN HAAG - De Inspectie SZW heeft bij de opbouw van een evenement op het Malieveld in Den Haag drie illegale Indonesiërs aangetroffen die er werkten. De drie waren voor twee verschillende standhouders aan het werk. De standhouders beschikten niet over een tewerkstellingsvergunning om hen hier te laten werken.

Bij een eerste inspectie bij de opbouw van het evenement zagen de inspecteurs dat drie personen ondertapijt aan het leggen waren in een stand. Tijdens de controle vluchtte één van de drie personen. De andere twee bleken uit Indonesië te komen en illegaal in Nederland te verblijven. Bij een tweede inspectie troffen de inspecteurs bij een andere standhouder een illegale Indonesiër aan die ook werkzaamheden verrichte. Alle drie de Indonesiërs zijn overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Het is niet de eerste keer dat de Inspectie SZW bij dit jaarlijkse evenement een controle uitvoert. Ook in voorgaande jaren werden overtredingen geconstateerd.

Tegen de twee standhouders wordt een boeterapport opgemaakt. De maximale boete voor illegale arbeid per werknemer bedraagt € 12.000,-. Als een bedrijf in het verleden hiervoor eerder is beboet, kan dit bedrag verhoogd worden, meldt de Inspectie SZW.