Clicky


Marine onderschept lading cocaïne voor kust Panama

Marine onderschept lading cocaïne voor kust Panama
06-06-2014 10:59 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Groningen heeft in samenwerking met de Amerikaanse kustwacht deze week een drugssmokkelboot onderschept. Dat gebeurde volgens het ministerie van Defensie enkele tientallen kilometers van de Panamese kust. De boot vervoerde ongeveer driehonderd kilo cocaïne.

De Groningen ontving 's nachts tijdens een patrouille informatie over een snel varende smokkelboot, die op weg was naar het noordelijke gedeelte van de Caribische Zee. De marine stuurde vervolgens een helikopter de lucht in en zette zelf ook koers in noordelijke richting.

Toen de helikopter bij de smokkelaars arriveerde, gooide de bemanning meteen de lading overboord en begon ze de boot schoon te maken. Toen de Groningen even later zelf bij de smokkelboot arriveerde, wisten mariniers meerdere pakketten cocaïne uit het water te vissen.

In totaal is ongeveer de helft van de geschatte driehonderd kilo boven water gehaald. De bemanningsleden van de smokkelboot zijn gearresteerd en overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht. (Novum)