Clicky


VCI zet samenwerking met Dachser voort

VCI zet samenwerking met Dachser voort
06-06-2014 17:11 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

KEMPTEN - De Vereniging van de Duitse Chemische Industrie (Verband der Chemischen Industrie e.V.: VCI) heeft de unieke inkoopsamenwerking met Dachser verlengd met nog eens twee jaar. De succesvolle samenwerking bestaat al sinds 2009. Sindsdien profiteren vooral midden- en kleinbedrijven die lid zijn van de vereniging van de groupage-diensten die speciaal zijn afgestemd op de kwaliteitseisen van de chemische industrie.

De samenwerking tussen VCI en Dachser heeft betrekking op Europese groupage-zendingen vanuit Duitsland met een gewicht tussen 31,5 kg en 5,0 ton. “De chemische industrie in Duitsland wordt gekenmerkt door een dynamische middenklasse die de inkoop- en afzetmarkten steeds vaker in het buitenland vindt”, zegt Michael Kriegel, Head of Department Dachser Chem-Logistics. “Met ons fijnmazige netwerk, bestaande uit 256 eigen vestigingen in 22 Europese landen, en de jarenlange ervaring met het transporteren en opslaan van chemische goederen, zorgen we dat de logistiek dit internationaliseringsproces ondersteunt.“



Expertise bundelen

Chem Logistics is een gespecialiseerde logistieke oplossing van Dachser, die is afgestemd op de kwaliteitseisen van de chemische industrie. De wereldwijd opererende logistieke dienstverlener combineert daarvoor de gestandaardiseerde diensten uit het groupage-netwerk, transport, warehousing en IT, met de specifieke bouwstenen voor producenten van chemische producten. In de vestigingen van Dachser zijn experts voor chemielogistiek aanwezig, die fungeren als aanspreekpartners en adviseurs voor bedrijven die actief zijn in de chemische sector.

Dachser vervoert jaarlijks meer dan 2,8 miljoen gevarengoedzendingen. Gedurende dit logistieke proces spelen de vestigingen die speciaal zijn ingericht voor de opslag van gevaarlijke goederen een belangrijke rol. Twintig vestigingen in Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Hongarije en Roemenië zijn beoordeeld aan de hand van de SQAS-vragenlijst (Safety and Quality Assessment System) van de CEFIC (European Chemical Industry Council) in de modules transportservice en/of warehousing.

Veiligheidsadviseurs

Dachser beschikt over een gecentraliseerd Gevaargoed Management Team en 150 regionale veiligheidsadviseurs in de branches, die elk jaar meer dan 9.500 medewerkers trainen in het omgaan met chemische producten. “Safety First!”, luidt het motto van Dachser, met name als het gaat om het zekeren van lading. De logistiek dienstverlener werkt in dit geval samen met DEKRA, een onafhankelijke organisatie die veiligheid, kwaliteit en milieubescherming op de lange termijn waarborgt, onder andere door het gezamenlijk organiseren van seminars.