Clicky


Logistieke hub DB Schenker in Zwevegem krijgt eerste TAPA FSR klasse

Logistieke hub DB Schenker in Zwevegem krijgt eerste TAPA FSR klasse
07-06-2014 10:14 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ZWEVEGEM(B) - De nieuwe logistieke hub in Zwevegem is de eerste vestiging van DB Schenker in België die het A-klasse certificaat krijgt van de Transported Asset Protection Association (TAPA). "Onze inspanningen om onze klanten een veilige faciliteit aan te bieden voor het overslaan van hun goederen, werd door het externe classificatiebureau Det Norske Veritas (DNV) beloond met een certificaat van het hoogste niveau," vertelt Ulrich Pütz, Managing Director van Schenker nv.

"Dit bevestigt dat ons beveiligingsconcept, dat geheel volgens onze uitgebreide, precieze en consistente planning is uitgewerkt, doeltreffend is."

TAPA-certificaten worden wereldwijd erkend als een van de strengste onafhankelijke veiligheidscertificaten op gebied van logistiek. TAPA Freight Security Requirements (FSR) omvatten specificaties met betrekking tot gebouwen, apparatuur en processen en hebben als doel de veiligheid van de goederen te garanderen wanneer ze in handen zijn van de leverancier van logistieke diensten. De certificering kwam er na doorgedreven inspectie van de beveiligingsinfrastructuur en het magazijn van DB Schenker in Zwevegem.

"Het A-klasse certificaat van TAPA FSR bevestigt dat ons filiaal in Zwevegem voldoet aan de hoogste eisen die door Freight Security Requirements (FSR) van de stichting worden opgelegd," vertelt Dirk Busselen, DGSE Manager van Schenker nv met trots.

Het logistieke centrum van DB Schenker in Zwevegem werd in augustus 2013 geopend voor het overslaan van pan-Europese goederen. Er is meer dan 5.000 vierkante meter operationele logistieke ruimte en 2.900 vierkante meter kantoorruimte, met optimale verbindingen voor zowel nationaal als internationaal vervoer. De moderne laad- en losterminal heeft meer dan 70 laad- en losdokken en maakt gebruik van de nieuwste en uiterst geavanceerde milieuvriendelijke energietechnologie.

Schenker nv, een van de meest vooraanstaande leveranciers van geïntegreerde logistieke diensten in België, opereert vanuit Antwerpen en stelt 680 personen te werk in acht vestigingen: Antwerpen, Brussel, Eupen, Mechelen, Zwevegem, Willebroek, Zaventem en Zeebrugge. DB Schenker Logistics levert wereldwijde diensten aan de industrie en de handel door een geïntegreerde combinatie van wegvervoer, luchtvracht, zeevracht, contractlogistiek en supply chain management.