Clicky


Eerste files richting stranden een feit

Eerste files richting stranden een feit
07-06-2014 10:28 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Richting de stranden van Zeeland en Noord-Holland staan al verschillende files. De ANWB verwacht dat de drukte de komende uren alleen maar toeneemt.

De eerste files richting het zeewater stonden er rond 09.30 uur. Op de A58 van Bergen op Zoom naar Vlissingen staat het vast bij de Vlaketunnel. Ook bij Hoogerheide, ten zuiden van Bergen op Zoom, staat het vast. Op de N59 richting Vlissingen is het druk bij Oude-Tonge.

De politie meldt dat de drukte op de N200 en de N201 richting Zandvoort en Bloemendaal ook begint toe te nemen. "Richting Castricum en Texel valt de drukte nu nog mee", zegt de woordvoerder van de ANWB.

Naar verwachting wordt de piek van de drukte tussen 12.00 en 13.00 uur bereikt. "Maar na de file zal het vinden van een parkeerplaats ook nog een uitdaging worden." Mogelijk trekken vanaf 17.00 uur vanuit het zuiden onweersbuien het land binnen, al is dat nog moeilijk met zekerheid te zeggen. Als het gebeurt, kan dat voor een snelle leegloop van de stranden zorgen. De woordvoerder van de ANWB verwacht in de loop van de middag sowieso files van de stranden af. "Dat kan wel tot 19.00 uur aanhouden." (Novum)