Clicky


Grote verkeerscontrole op de A2

Grote verkeerscontrole op de A2
07-06-2014 20:28 | Binnenland | auteur De Redactie

LIEMPDE - De Belastingdienst, de Koninklijke Marechaussee, Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) en de politie hielden op de A2 in de richting van Eindhoven ter hoogte van de parkeerplaats Ooiendonk vrijdagavond 6 en zaterdagmorgen 7 juni een grote verkeerscontrole. Naast een gerichte controle op alcohol- en drugsgebruik tijdens het rijden werd tevens gelet op allerlei zaken die gevaar opleveren in het verkeer. Er werd ook gecontroleerd op verboden wapenbezit.

Aan actie werkten zo'n 80 mensen mee. In totaal werden honderden auto's gecontroleerd en er zijn 35 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen zoals het rijden op kale banden, niet voeren van deugdelijke verlichting, verlopen APK of het rijden zonder verzekering. Bij één automobilist werd een mes in de wagen aangetroffen. Dit is in beslag genomen.

Van een 54-jarige man uit 's-Hertogenbosch werd het rijbewijs ingevorderd omdat hij te hard reed. Na een meetcorrectie bleek hij 170 te hebben gereden waar 120 kilometer per uur is toegestaan. In totaal bleken vijf bestuurders teveel gedronken te hebben. Het hoogste promillage dat werd gemeten was bijna 1,8 promille. Ook van deze bestuurder is het rijbewijs ingevorderd. De overigen kregen een boete en een tijdelijke rijontzegging.

Door de belastingdienst werden 10 personen aangetroffen die nog een schuld hadden open staan. Van één persoon werd de auto in beslag genomen omdat deze niet ter plaatse kon betalen. In totaal haalde de belastingdienst bijna 165-duizend euro op. Het hoogste bedrag dat ter plaatse werd afgerekend was ruim 161-duizend euro.