Clicky


Imtech uitblinker op rustig Damrak

Imtech uitblinker op rustig Damrak
09-06-2014 18:59 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het Damrak is op tweede pinksterdag een half procent hoger gesloten. Hierdoor werd het jaarrecord verder aangescherpt tot 415,46 punten. Het aandeel Imtech sloot maandag maar liefst zeventien procent hoger af.

Volgens analisten kwam de koerssprong doordat hedgefondsen het aandeel aan het terugkopen waren. Vrijdag sloot het aandeel van het geplaagde bedrijf nog vijf procent lager, op 96 cent. Aan het eind van de handelsdag maandag stond aandeel weer boven de euro, op 1,13 euro.

Binnen de AEX sloten 19 van de 25 aandelen hoger. ArcelorMittal en Philips gingen daarbij aan kop. Beide fondsen wonnen 1,4 procent aan waarde. Verder sloot Unilever 0,6 procent hoger. Topman Paul Polman liet tegenover persbureau Reuters weten Rusland nog steeds als een land van kansen te zien, ondanks de vertragende economie en de val van de roebel.

Gemalto verloor daarentegen 0,2 procent, ondanks dat het Franse beveiligingsbedrijf liet weten door Flaircomm te zijn geselecteerd als leverancier. Unibail-Rodamco en KPN waren hekkensluiter met een verlies van beide 0,7 procent.

In de Midkap (+0,8 procent) was Imtech de absolute uitblinker. Onder het handjevol dalers was Eurocommercial de grootste verliezer met een verlies van 0,4 procent.

De stemming op de andere Europese beurzen was ook goed. Vooral de beleggers in Spanje waren goedgeluimd, met een stijging van 0,8 procent. De andere Europese beurzen in Londen en Parijs sloten de dag 0,2 procent hoger af.

Een duidelijke aanleiding voor de hogere koersen was er niet. Mogelijk werkt het uitgebreide maatregelenpakket van de Europese Centrale Bank van vorige week nog door, aldus analisten. (Novum/ABM FN)