Clicky


Doden en verkeerschaos door noodweer Duitsland

Doden en verkeerschaos door noodweer Duitsland
10-06-2014 10:00 | Buitenland | auteur De Redactie

DÜSSELDORF - Het heftige noodweer dat verschillende delen van Europa tijdens de pinksterdagen trof, heeft in Duitsland voor een enorme verkeerschaos gezorgd. Dat meldt de Rheinische Post dinsdag. Minstens zes personen kwamen door het stormachtige weer om het leven. De ellende op de wegen duurt nog voort.

Al vroeg in de ochtend waren op diverse plekken verkeersopstoppingen ontstaan. Op veel plaatsen door het land versperren omgevallen bomen de weg. Wegen zijn onder water gelopen, wat tot ongevallen en files leidt. In Mülheim an der Ruhr stond het water in de straten op sommige plaatsen wel dertig centimeter hoog.

Ook het openbaar vervoer leed schade. Enkele bovenleidingen raakten beschadigd, waardoor treinen uitvielen. Het vliegverkeer vanuit Düsseldorf opereert weer zonder problemen, nadat dit maandag en dinsdag vroeg korte tijd onderbroken was geweest. Er werden rukwinden van wel 150 kilometer per uur gemeten.

Vooral Düsseldorf werd zwaar getroffen door het noodweer. Stoplichten zijn uitgevallen en vooral voetgangers en fietsers moeten voorzichtig zijn op de weg. De historische gaslantaarns zijn geknakt zodat het gas eruit kan stromen en er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Autoriteiten ontraden niet-noodzakelijke reizen naar de West-Duitse stad. Dinsdagochtend raakte ook het telefoonverkeer in Düsseldorf overbelast.

In Nedersaksen zorgde de storm voor overstromingen en blikseminslagen. Hierbij ging een schuur in vlammen op en raakten enkele huizen beschadigd.

Dinsdag klaart het weer op en kan het tot 31 graden worden in Duitsland. In de avond en nacht kan het opnieuw tot onweersbuien komen. (Novum)