Clicky


SBM Offshore dingt niet mee met Petrobas-projecten

SBM Offshore dingt niet mee met Petrobas-projecten
12-06-2014 09:09 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

SCHIEDAM - SBM Offshore heeft besloten niet meer te proberen om twee olieopdrachten van Petrobas binnen te slepen. Dat heeft de oliedienstverlener donderdag bekendgemaakt. Het besluit werd genomen na gesprekken met het Braziliaanse oliebedrijf.

Eind vorige maand maakte SBM Offshore bekend opheldering te willen van Petrobas, de grootste klant van het bedrijf. De oliedienstverlener was uitgesloten van deelname aan nieuwe projecten, zolang er een onderzoek loopt naar mogelijke omkoping in Brazilië door medewerkers van SBM, had de topvrouw van het bedrijf laten weten aan persbureau Reuters.

Petrobras deed eerder al zelf onderzoek naar de omkoopzaak, maar vond daarvoor geen bewijs, zo meldde het bedrijf eind maart. Het onderzoek van het Braziliaanse parlement loopt echter nog.

SBM deed zelf ook onderzoek naar omkoping, maar zag daarvan ook geen sporen. In Angola en Equatoriaal-Guinea maakte tussenpersonen van het concern zich wel schuldig aan het betalen van steekpenningen, zo meldde SBM begin april na eigen onderzoek.

Na de door een storing vertraagde opening van de Amsterdamse beurs noteert het aandeel rond 9.50 uur bijna 1,8 procent lager. (Novum)