Clicky


Transport Compleet breidt uit en vindt aansluiting met regionale actualiteit

Transport Compleet breidt uit en vindt aansluiting met regionale actualiteit
12-06-2014 10:25 | Transport Compleet | auteur De Redactie

GORINCHEM - Het najaar van 2014 heeft nog een aantal automotive gerelateerde vakbeurzen op de agenda staan, waaronder Transport Compleet Gorinchem en Venray. De eerste zal kort na de zomervakantie plaatsvinden, de tweede wat later in het jaar in November. Beide beurzen, ieder met een eigen karakter, staan er weer goed voor.

Op 2, 3 en 4 september staat Evenementenhal Gorinchem in het teken van Transport Compleet. Dit jaar is het de eerste editie van de nieuwe opzet, in totaal maakt het de tiende editie sinds Carrosserie Vakdagen in 2005 in Evenementenhal Gorinchem neer streek. Met inmiddels meer dan 225 aangemelde exposanten en een beursoppervlakte die de editie van 2013 al overstijgt is beursorganisator Rik Silderhuis dan ook zeer tevreden.

"De markt zit gelukkig weer in z’n vooruit. Al sinds Gorinchem vorig jaar hoor ik positieve geluiden rondom de beursvloer. De geluiden uit de markt op de beursvloer van de editie van Hardenberg dit voorjaar waren nog meer positief dan tijdens Gorinchem vorig jaar. Al met al komen we er met z’n allen langzaam boven op. Gelukkig zijn onze beurzen altijd in trek gebleven, hebben we een constant hoog niveau gehaald en kunnen we nu weer uitbouwen voor de toekomst."

Voor wat betreft de editie in Venray, welke plaats vindt op 11, 12 en 13 november, heeft de beursorganisatie gekozen om thematische pleinen te gaan organiseren centraal op de beursvloer. Hiermee zijn al vorderingen gemaakt.

"In samenwerking met netwerkorganisatie EBNF zijn we volop bezig om gestalte te geven aan het Last Mile Delivery plein. Dit plein brengt ondernemers die hun afzet zoeken in het laatste gedeelte van het gehele logistieke proces bij elkaar. Een gezamenlijke uitstraling richting de markt moet hier voor meer ‘body’ zorgen bij de exposanten. Tevens zijn we in gesprek met een duitse partner om een plein rondom het thema ‘ladingzekerheid’ te gaan inrichten. Dit thema is erg actueel en er zijn nogal wat verschillen tussen Duitsland en Nederland rondom dit onderwerp. Daarom willen we beide landen bij elkaar brengen. Voor beide pleinen is Venray de ideale locatie. Het is de logistieke hotspot van Nederland en daarnaast ligt het Rheinland pal over de grens."

Evenementenhal laat met haar plannen zien dat er onderscheid gemaakt kan worden tussen de diverse Transport Compleet vakbeurzen. "Onze beurzen hebben een regionale insteek. Door het succes wat reeds behaalt is zien we dat er landelijke aantrekkingskracht is maar onze focus ligt nog steeds op de regio. Hiervoor willen we kijken of we regionale thema’s die actueel zijn kunnen toevoegen aan de beursvloer. Voor Venray zijn dat in dit geval het logistieke plein en het plein rondom het thema ladingzekerheid."