Clicky


Export blijft 'bescheiden' groeien

Export blijft 'bescheiden' groeien
12-06-2014 13:23 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De export uit Nederland is in april met twee procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. De stijging is wat groter dan in voorgaande maanden, maar het Centraal Bureau voor de Statistiek spreekt toch van een 'bescheiden' groei.

In de eerste maanden van het jaar werd de export gedrukt door de zachte winter. Hierdoor was er ook over de grens minder vraag naar Nederlands gas. De groei van de export in het eerste kwartaal kwam hierdoor uit op 0,8 procent. Het effect hiervan was in april kleiner, schrijft het statistiekbureau.

Het volume van de invoer van goederen lag in april 1,2 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. In maart bedroeg de groei van de import nog 3,1 procent.

De prijzen die in april moesten worden neergeteld voor export- en importgoederen lagen 1,8 procent lager. De waarde van de goederenuitvoer kwam hierdoor uit op 36,1 miljard euro, tweeënhalf procent meer. De waarde van de import steeg 1,3 procent naar 31,6 miljard euro. Het handelsoverschot kwam hierdoor uit op 4,5 miljard euro, een half miljard meer dan een maand eerder. (Novum)