Clicky


Belkin stopt eind 2014 met sponsoring wielerploeg

Belkin stopt eind 2014 met sponsoring wielerploeg
17-06-2014 10:01 | Sport | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Belkin stopt aan het einde van dit jaar met het sponsoren van de gelijknamige wielerploeg. Het bedrijf wil zich niet alleen meer toeleggen op de Europese markt, maar wereldwijde aandacht vergaren voor alle merken van het bedrijf. Dat maakte de Amerikaanse fabrikant van onder meer computerapparatuur dinsdag bekend.

Het concern houdt het daarmee een jaar eerder voor gezien dan aanvankelijk de bedoeling was. Belkin werd vorig jaar juni sponsor van de Nederlandse wielerploeg en liet toen weten zich voor tweeënhalf jaar aan de ploeg te verbinden. Voor Belkin rijden onder meer Bauke Mollema, Laurens ten Dam en Wilco Kelderman.

Teambaas Richard Plugge reageert op de website van de ploeg verbaasd op het vertrekken van zijn hoofdsponsor. "Het is erg teleurstellend dat deze vrij nieuwe samenwerking niet wordt verlengd", aldus Plugge. "We gaan nu hard op zoek naar een nieuwe sponsor om verder te kunnen gaan op het pad dat we zijn ingeslagen."

Belkin nam vorig jaar het stokje over van Rabobank, dat eind 2012 als geldschieter vertrok toen het dopingverleden van de ploeg aan het licht kwam. Bij de Rabobank-ploeg zou jarenlang systematisch en op grote schaal doping zijn gebruikt. Voor de bank was daarna 'de maat vol', zo zei financieel topman Bert Bruggink destijds.

Na het vertrek van Rabobank sloeg de ploeg - voorzien van het motto 'Ride the Future' - een nieuwe weg in. Eerst reed de ploeg nog zonder sponsor, met de tekst 'Blanco' op het shirt. In juni van vorig jaar werd dat vervangen door Belkin, toen de Amerikanen aantraden als nieuwe hoofdsponsor.

Volgens ploegleider Plugge heeft de ploeg sindsdien veel sympathie opgewekt 'in een wereld die nog altijd met argusogen bekeken wordt'. "De mooie prestaties, onze strijdwijze, transparantie en toegankelijkheid zijn niet onopgemerkt gebleven bij het publiek en bedrijfsleven", stelt hij. "We hebben er alle vertrouwen in dat we met een nieuwe sponsor op het shirt in 2015 aan de start verschijnen." (Novum)