Clicky


Fluisterstille SLXe-Spectrum-unit voor meerdere temperatuurzones met PIEK-Keur

Fluisterstille SLXe-Spectrum-unit voor meerdere temperatuurzones met PIEK-Keur
17-06-2014 13:48 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

In Europa gaan stemmen op om de distributie in steden voortaan te verschuiven naar de daluren zodat er minder last van files en een lager verkeersveiligheidsrisico is. Deze verschuiving betekent dat er fluisterstil gewerkt moet kunnen worden. Distributiebedrijven zijn daarom op zoek naar efficiënte manieren om het geluidsniveau van hun wagenpark te beperken.

Thermo King, een fabrikant van temperatuurbeheerssystemen voor diverse toepassingen binnen de transportsector en een merk van Ingersoll Rand, loopt op dit gebied voorop en levert momenteel als enige een PIEK[1]-gecertificeerde monobloc koelunit voor meerdere temperatuurzones – de fluisterstille SLXe-Spectrum Whisper Pro™.

Met de SLXe-Spectrum Whisper Pro, die de PIEK-norm haalt en de mogelijkheid heeft om meerdere temperaturen te registeren, zijn transportbedrijven volledig flexibel voor de bezorging van goederen en (vers)producten overdag én ’s nachts. Dit betekent niet alleen dat elke levering minder tijd en geld kost, maar ook dat het brandstofverbruik lager ligt en er duurzamer kan worden gewerkt.

Met de SLXe-Spectrum Whisper Pro met PIEK-Keur wordt de temperatuur in meerdere zones nauwkeurig geregeld voor het optimale vervoer van goederen en (vers)producten. Op de koelunits, die staan voor stilte en flexibiliteit, kan de temperatuur voor twee of drie compartimenten worden ingesteld, afhankelijk van de specifieke behoeften van het wagenpark.

“Opleggerunits voor meerdere temperatuurzones bieden flexibiliteit en efficiëntie. Ze vergroten de inzetbaarheid van het wagenpark omdat diverse producten bij verschillende temperaturen in hetzelfde voertuig kunnen worden vervoerd,” vertelt Michel Poinsignon, productmanager koeling en verwarming voor opleggers bij Thermo King in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

“Voor supermarkten, distributiecentra en de foodservicebranche is het een uitkomst dat verse, gekoelde en diepvriesproducten in één enkele oplegger kunnen worden vervoerd. Zij kunnen nu profiteren van alle voordelen van distributie met meerdere temperatuurzones in een fluisterstille verpakking.”

De SLXe Spectrum Whisper Pro voldoet met gepatenteerde geofencing-controllers aan de strengste en meest recente PIEK-normen– de unit schakelt automatisch naar de stille modus waar en wanneer het nodig is. Handmatige tussenkomst is niet nodig. Daarmee wordt ook aan de meest recente PIEK-norm voldaan. Gebruikers kunnen zonder restricties hun werk doen, waar de rit hen ook brengt.

Om in aanmerking te komen voor het PIEK-Keur mag het geluidsniveau van de unit maximaal 60 dB zijn in een straal van 7 meter. Dankzij een speciaal ontworpen akoestische kast wordt er minder geluidsenergie gegenereerd en blijft deze energie vervolgens bij de bron. Dankzij de akoestisch absorberende materialen die op strategische plaatsen worden aangebracht, en het nieuwe motorcompartiment wordt de overdracht van geluid beperkt. Zelfs het uitlaatsysteem van de SLXe-Spectrum Whisper Pro is speciaal aangepast zodat er bij een lager toerental van de motor zo min mogelijk geluid vrijkomt.

Met de SLXe-Spectrum Whisper Pro voldoet de gebruiker aan de wet en is hij flexibel. Tegelijkertijd profiteert hij van alle voordelen die een autonome unit uit één deel biedt. Voor de unit, die eenvoudig geïnstalleerd kan worden, hoeven geen extra leidingen te worden getrokken. Onder de oplegger is ruimte voor extra accessoires zoals palletbakken.

De SLXe-Spectrum Whisper Pro-unit biedt alle voordelen van de toonaangevende Thermo King SLXe-lijn voor opleggers: onderhoudsvriendelijk, standaardcomponenten, hoge restwaarde en dag en nacht expert-service van het Thermo King-dealernetwerk. Dankzij al deze voordelen is de SLXe-Spectrum Whisper Pro een zeer goede investering voor distributiebedrijven.