Clicky


Nog twee weekenden verkeershinder door wegonderhoud A16 tussen Dordrecht en Ridderkerk

Nog twee weekenden verkeershinder door wegonderhoud A16 tussen Dordrecht en Ridderkerk
17-06-2014 16:21 | Algemeen | auteur De Redactie

Voor een veilige en vlotte doorstroming op de Nederlandse snelwegen voert Rijkswaterstaat regelmatig onderhoud uit. In twee weekenden wordt gewerkt aan de A16 tussen Dordrecht en Ridderkerk, in de richting van Rotterdam. Ook rond de Drechttunnel wordt gewerkt. Tijdens deze weekenden worden detectielussen aangebracht en krijgt de weg gedeeltelijk nieuw asfalt.

Er wordt alleen in de avond en nachten gewerkt. Overdag zijn er twee rijstroken open en ’s nachts is er één rijstrook beschikbaar. Het verkeer moet rekening houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Werkweekenden

Na vier eerdere werkweekenden in mei en juni, wordt er nu gewerkt in de volgende twee weekenden:

  • Van vrijdag 20 juni 19.00 uur tot maandag 23 juni 05.30 uur: Er wordt gewerkt op het traject Dordrecht – Ridderkerk. In de nacht gaan de verbindingsbogen van de A16 naar de A15 zowel richting Europoort als richting Gorinchem korte tijd dicht.
  • Van vrijdag 27 juni 21.00 uur tot maandag 30 juni 05.30 uur: Er wordt op de A16 gewerkt rond de Drechttunnel. Alle op- en afritten op de A16 zijn beschikbaar.

Alternatieve routes

Informatie over alternatieve routes staat aangegeven op tekstwagens en op borden boven of langs de weg. Het lokale en regionale verkeer volgt via de gele borden de alternatieve routes.

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.