Clicky


154 mensen geëvacueerd van zinkend schip in Zutphen

154 mensen geëvacueerd van zinkend schip in Zutphen [+foto]
22-06-2014 10:06 | Algemeen | auteur De Redactie

ZUTPHEN - Een cruisseschip van 110 meter lang met ruim 150 opvarenden is in de nacht van zaterdag op zondag 22 juni aan het zinken gekomen. Dit gebeurde nadat het schip tijdens het varen een scheur heeft opgelopen.

Het schip voer vanuit de richting van Deventer naar Zutphen. Door nog onbekende oorzaak heeft het schip iets geraakt waarbij er een scheur is ontstaan. De kapitein wist het schip op tijd aan te meren bij de IJsselkade in Zutphen.

Nadat de brandweer met groot materieel aanwezig was, werd besloten de 110 passagiers en de 40 bemanningsleden te evacueren. Alle opvarenden, voornamelijk van Duitse afkomst, werden opgevangen bij Café de Boulevard eveneens aan de IJsselkade in Zutphen.

De brandweer is met man en macht bezig geweest om het schip leeg te pompen. Er heeft ruim 20 centimeter water in het schip gestaan. Diverse korpsen uit de omgeving kwamen ter plaatse voor assistentie. Ook was Rijkswaterstaat op de IJssel aanwezig.

De 154 opvarenden werden na enkele uren opgevangen te zijn in een café met bussen naar het Hanzehof in Zutphen vervoerd voor een overnachting. Het leegpompen en de berging gaat nog de hele dag duren.

©Foto: GinoPress