Clicky


UPS-dochter Kiala lanceert grensoverschrijdende transportoplosing voor Nederlandse consumenten

UPS-dochter Kiala lanceert grensoverschrijdende transportoplosing voor Nederlandse consumenten
23-06-2014 10:05 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Kiala, een dochter van UPS, kondigt vandaag een uitbreiding aan van zijn transportoplossing vanuit alle Kiala-punten in Nederland. Dankzij deze uitbreiding kunnen consumenten voortaan gemakkelijk pakketten versturen naar Kiala-punten in België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje. De nieuwe service is beschikbaar voor pakketten onder de 15kg en bouwt voort op het succes van de bestaande service van Kiala in Nederland. Vanaf nu kunnen consumenten niet alleen bij een Kiala-punt, maar ook online betalen voor hun verzending.

Via kiala.nl kunnen consumenten eenvoudig een Kiala-punt selecteren, waarnaar ze hun pakket willen versturen, en een label uitprinten. Vervolgens geven ze het pakket af bij één van de 700 Kiala-punten in heel Nederland. Deze bevinden zich op retaillocaties, zoals tabakszaken, benzinestations en supermarkten. Kiala biedt ook aanvullende dekkingen aan voor grensoverschrijdende verzendingen. Zowel de verzender als de ontvanger kunnen het pakket van begin tot eind volgen en ontvangen een melding wanneer het pakket is aangekomen.    

“E-commerce groeit sneller dan de traditionele Europese handel en consumer-to-consumer verzendingen maken daarvan een belangrijk onderdeel uit”, aldus Luc Pirenne, Country Manager Kiala Benelux. “Kiala’s cross-border transportoplossing voorziet in de wens van consumenten naar meer keuze en gemak tijdens het online aan- en verkopen.

Een recente studie die is uitgevoerd door Kiala onder bijna 3.500 Nederlandse en Belgische Kiala-gebruikers bevestigt dat de serviceverbetering tegemoet komt aan een duidelijke behoefte aan een transparante en betrouwbare grensoverschrijdende service voor consumenten. Maar liefst 86% van de Nederlandse ondervraagden gaf aan regelmatig verzendingen te doen naar België. Ook geeft 88% van de ondervraagden aan geïnteresseerd te zijn in meer verzekeringsopties voor hun verzendingen. Iets dat bij Kiala mogelijk is.

UPS kocht Kiala in februari 2012. Kiala was al geïmplementeerd in de Benelux, Frankrijk en Spanje, en is inmiddels ook geïntroduceerd in het Verenigd Koninkrijk als UPS Access PointTM en in Duitsland als UPS Paket ShopTM. Het huidige netwerk telt meer dan 12.000 locaties in zeven Europese markten en er is ruimte voor verdere uitbreiding.