Clicky


Doorstart webwinkel Neckermann met nieuwe leiding

Doorstart webwinkel Neckermann met nieuwe leiding
24-06-2014 18:22 | Faillissementen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De Nederlandse afdeling van postorderbedrijf Neckermann gaat met behulp van investeringsmaatschappij Axivate Capital een doorstart maken. Dat zijn de curator en de investeerders overeengekomen, meldt Nu.nl dinsdag. De organisatie gaat grondig op de schop. Er komt een nieuw management en slechts vijftien van de ruim tweehonderd werknemers behouden hun baan.

Neckermann was eerder dinsdag nog door de rechtbank in Breda failliet verklaard. De nieuwe directie van het online warenhuis heeft volgens de nieuwswebsite de ambitie om, met behoud van de bekende naam, op termijn te groeien naar een positie in de top 5 van de Nederlandse e-commerce markt.

Het call center, ICT en logistiek worden na de overname uitbesteed aan externe partijen. Voor de consument verandert niets. Neckermann wil volgens Nu.nl de komende weken het assortiment zelfs versneld opbouwen en uitbreiden.

In de zomer van 2012 maakte Neckermann Nederland uit het Zeeuwse Sint Jansteen ook al een doorstart en was het bedrijf 'financieel gezond'. De afgelopen tijd ging het echter bergafwaarts met de verkopen. Begin deze maand organiseerde het bedrijf nog een bijeenkomst om werknemers gerust te stellen. De directeur zei daar dat de omzet van het bedrijf niet goed genoeg was, maar dat van een naderend faillissement geen sprake was. (Novum)