Clicky


Grote brand in historische binnenstad Haarlem

Grote brand in historische binnenstad Haarlem
30-06-2014 13:41 | Binnenland | auteur De Redactie

HAARLEM - In de binnenstad van Haarlem woedt maandagmiddag een grote brand in een monumentaal pand. Er is forse rookontwikkeling, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio. Er zijn geen slachtoffers. In het pand aan de Grote Houtstraat is de herensociëteit Trou moet Blycken gevestigd.

De straat is afgesloten om omstanders op afstand te houden. Omliggende winkels zijn ontruimd. Ook voor hulpdiensten is uit voorzorg een klein gebied afgezet vanwege instortingsgevaar.

Personen die op het moment van de brand aanwezig waren, konden het pand veilig verlaten, aldus de woordvoerder. De zolder van het pand kan als verloren worden beschouwd. "Die is al helemaal verkoold. We hebben nog geen zicht op verdere schade." Omliggende panden hebben in ieder geval rook- en waterschade opgelopen.

Hoe de brand kon ontstaan is nog niet duidelijk. Op het dak van het pand vonden werkzaamheden plaats. Er wordt onderzoek gedaan, aldus de woordvoerder.

De Grote Houtstraat is de belangrijkste winkelstraat van Haarlem. In april verwoestte een andere brand ook al een monumentaal pand in Haarlem. Deze woning lag in de Kleine Houtstraat. Die brand werd veroorzaakt door nasmeulende as in een houtkachel. (Novum)