Clicky


Deel A50 dicht om gekantelde vrachtwagen

Deel A50 dicht om gekantelde vrachtwagen [+foto]
30-06-2014 18:01 | Ongevallen | auteur De Redactie

WATERBERG - Een gekantelde vrachtwagen zorgt maandagmiddag op de A50 ter hoogte van het knooppunt Waterberg voor problemen. De vrachtwagen kwam op de middenvangrail terecht. De oplegger kwam los van de vrachtwagen en ligt op de rijstroken. Het incident zorgt in beide richtingen voor files, meldt de Verkeersinformatiedienst.

De A50 is in noordelijke richting volledig afgesloten. Verkeer dat onderweg is op de A12 en de A50 wil nemen naar Apeldoorn en Zwolle moet omrijden. Dit doe je via Ede en Barneveld over de A12, de A30 en de A1. In zuidelijke richting is alleen de linkerrijstrook afgesloten. Dit leverde rond 15:30 uur al een file op van 4 kilometer tussen Hoenderloo en het knooppunt Waterberg.

De verwachting is dat het nog tot 21:00 uur gaat duren voordat de rijbaan vrijgegeven kan worden, laat de provincie Gelderland weten. Als de vrachtwagen en de aanhanger geborgen zijn, zal de vangrail nog gerepareerd moeten worden. Het ongeluk zal zeer zeker gevolgen hebben voor de avondspits rond Arnhem.