Clicky


Wientjes geridderd bij afscheid VNO-NCW

Wientjes geridderd bij afscheid VNO-NCW
30-06-2014 19:24 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Bernard Wientjes heeft bij zijn afscheid als voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW een koninklijke onderscheiding gekregen. Hij werd in het Circustheater in Scheveningen benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Wientjes kreeg de versierselen omgehangen door premier Mark Rutte.

De 71-jarige Wientjes zwaait maandag na negen jaar af bij VNO-NCW. Hij eindigde de afgelopen vier jaar steevast boven aan de lijst met invloedrijkste Nederlanders die de Volkskrant jaarlijks publiceert.

Wientjes raakte vorige week nog enigszins in opspraak toen Het Financieele Dagblad schreef dat hij betrokken is geweest bij prijsafspraken van sanitairfabrikanten. Dat zou blijken uit een geheim gebleven arrest van het Europees Hof van Justitie. VNO-NCW ontkent dat Wientjes daarvan op de hoogte was.



De opvolger van Wientjes is Hans de Boer, eerder voorzitter voor het midden- en kleinbedrijf MKB Nederland. Hij kwam zaterdag al uitgebreid in het nieuws na een reeks gepubliceerde vraaggesprekken in diverse media waarin hij onder meer stevige kritiek uitte op het sociaal akkoord dat het kabinet vorig jaar sloot met werkgevers en werknemers. (Novum)