Clicky


Rotterdamse begraafplaats krijgt Feyenoord-vak

Rotterdamse begraafplaats krijgt Feyenoord-vak
01-07-2014 11:21 | Binnenland | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Feyenoord-supporters kunnen vanaf deze zomer na hun dood een bijzondere laatste rustplaats krijgen. De gemeente Rotterdam richt in samenspraak met de club een speciaal Feyenoord-vak in op de Zuiderbegraafplaats. Dat wordt bekleed met een deel van de originele grasmat. Ook komt er een strooiveld in de vorm van de Kuip.

Het Feyenoord-vak biedt plaats aan een aantal particuliere en algemene graven. Op het strooiveld wordt een monument voor de Rotterdamse club geplaatst, dat deel kan uitmaken van de plechtigheden rondom de uitvaart of bij het uitstrooien van de as. "We willen zo veel mogelijk ingaan op de wensen van Rotterdammers over hun laatste rustplaats", zegt wethouder Joost Eerdmans

Sinds eind vorig jaar bestaat al de mogelijkheid om in Feyenoord-stijl te worden begraven, onder meer met een speciale kist of de spelersbus als volgauto voor de nabestaanden. Daartoe werd een overeenkomst gesloten met uitvaartverzorger Monuta.

Leefbaar Rotterdam-wethouder Eerdmans steekt zaterdag onder toeziend oog van de grasmeester van Feyenoord een deel van het gras uit de Kuip. (Novum)