Clicky


Moeder steekt lerares dood voor ogen kinderen

Moeder steekt lerares dood voor ogen kinderen
04-07-2014 16:08 | Buitenland | auteur De Redactie

PARIJS - De moeder van een leerling van een Franse kleuterschool heeft vrijdag een leerkracht voor de ogen van haar klas doodgestoken. Dat heeft de Franse politie gezegd. Het was de laatste schooldag van het jaar.

Volgens het openbaar ministerie in het Zuid-Franse Albi viel de moeder de 34-jarige lerares in de ochtenduren aan en bracht haar ernstige verwondingen toe. Toen de hulpdiensten arriveerden had het hart van het slachtoffer het begeven. Reanimeren baatte niet.

Wat de 47-jarige moeder bewoog, is onduidelijk. Voor ze de juf neerstak riep ze 'Ik ben geen dievegge!', bericht de Franse nieuwszender BFMTV. Volgens RTL kwam ze al eens eerder in aanraking met de politie. Begin dit jaar zou de vrouw haar 15-jarige kind op straat hebben gezet en de politie niet hebben geholpen toen het vervolgens vermist bleek.

De geschrokken groep 2 en de andere klassen van de Edouard Herriot-school zijn volgens Le Tarn Libre elders ondergebracht en krijgen daar hulp van psychologen. De andere scholen in het plaatsje hebben de lessen van vrijdagmiddag afgelast, aldus de plaatselijke krant.

Leerkracht Robert Couffignal, een collega van de overleden juf, toonde zich vrijdagmiddag tegenover BFMTV geschokt door de steekpartij. Hij dringt aan op een betere bescherming van leerkrachten en meer aandacht voor de problemen met ouders die zij soms ondervinden.

De Franse president François Hollande sprak van een 'afschuwelijk drama' en heeft zijn minister van onderwijs naar de school gestuurd. Aan het eind van de middag geeft het openbaar ministerie een persconferentie over de steekpartij. (Novum/AP)