Clicky


Samsom hekelt interne kritiek

Samsom hekelt interne kritiek
05-07-2014 09:31 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - PvdA-leider Diederik Samsom ergert zich aan kritiek die hij krijgt vanuit zijn eigen partij. Volgens hem levert dat een beeld op van PvdA'ers die 'met de koppen tegen elkaar staan en dus met de rug naar de kiezer'. Dat zegt hij in een interview met de regionale kranten van De Persdienst.

PvdA-senator Ruud Koole had deze week nog forse kritiek op de partijtop. Hij vindt dat die zich verkeerd opstelt en te veel het kabinet verdedigt. De voormalig partijvoorzitter sprak ook van een 'vertrouwenscrisis' die volgens hem niet zomaar goedkomt.

Samsom zegt in het interview dat hij niet louter het kabinetsbeleid verdedigt. "Ik verdedig onze idealen. Die zitten voor een groot deel in dit kabinet, anders waren we er niet aan begonnen. Maar niet alles."



Hij erkent dat er een 'vertrouwensprobleem' is. Het vertrouwen ziet hij niet zomaar terugkeren, maar door concrete resultaten te laten zien kan een eerste stap gezet worden. "Als bij een ouder echtpaar, waarvan de man licht dementeert, over een paar maanden inderdaad een wijkverpleegkundige aanbelt en zegt: wat kan ik voor u doen? Dan kan het vertrouwen terugkomen." (Novum)