Clicky


Media lyrisch over held Krul en meesterzet Van Gaal

Media lyrisch over held Krul en meesterzet Van Gaal
06-07-2014 09:50 | Sport | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De zondagkranten staan bol van de superlatieven voor de overwinning van Oranje op het stugge Costa Rica. De Telegraaf spreek op de voorpagina van een 'meesterzet' van bondscoach Louis van Gaal, waardoor reservekeeper Tim Krul kon uitgroeien tot held van de avond. Het was in de WK-geschiedenis nog nooit eerder gebeurd dat speciaal voor de penalty's een andere keeper werd ingezet.

Na 120 minuten voetballen, waarin Nederland er niet in slaagde om de Costa Ricaanse keeper Keylor Navas te passeren, had het Midden-Amerikaanse land volgens de zondagse editie van AD Sportwereld psychologisch het voordeel. Maar de vondst van Van Gaal zorgde voor een 'sensatie in Salvador', zoals de krant de wedstrijd op de voorpagina samenvat.Ook De Telegraaf allitereert op de sportpagina: 'Tim topper in Thriller'. Met de 'legendarische wissel' kreeg de ploeg van Van Gaal loon naar werken, want de defensieve Costa Ricanen deden volgens de krant alles behalve voetballen en zouden een aanfluiting zijn geweest bij de beste vier landen van de wereld.

Oranje had overigens volgens De Telegraaf niet alleen pech in de afronding, maar ook geluk. Zo had Klaas-Jan Huntelaar rood moeten krijgen omdat hij zijn arm in het gezicht van doelman Navas zwiepte.  (Novum)