Clicky


BAM snijdt harder in de kosten

BAM snijdt harder in de kosten
07-07-2014 11:30 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

BUNNIK - BAM wil de komende tijd nog harder in de kosten snijden, omdat het bouwbedrijf stevige verliezen verwacht op een aantal projecten. De herstructurering moet de jaarlijkse uitgaven van het bedrijf met honderd miljoen euro drukken, zo liet BAM maandag weten. Hoeveel ontslagen daarbij vallen is 'onduidelijk', aldus een zegsman.

"Het is nu nog te vroeg om daar iets specifieks over te zeggen", zo stelt de woordvoerder van BAM. Het beursgenoteerde bouwbedrijf heeft de tegenvallers volgens hem pas vorige week ontdekt en daarna 'zo snel mogelijk gehandeld'. "Het ligt voor de hand dat het banen zal kosten, maar hoeveel is onduidelijk", zegt hij.

De bouwer uit Bunnik liet tevens weten zijn werkkapitaal nog voor het einde van volgend jaar met driehonderd miljoen euro te willen uitbreiden. Het bedrijf heeft echter 'geen intentie' om nieuwe aandelen uit te geven. BAM wil het kapitaal aanvankelijk vooral vergroten door rekeningen eerder te innen, aldus de woordvoerder.

BAM verwacht de komende tijd zo'n 75 miljoen euro verlies te draaien op twee projecten. Zo vallen de kosten bij een project in Duitsland hoger uit vanwege 'slechte grondcondities'. Daarnaast stuit BAM op 'onverwachte problemen' bij een Brits project, onder meer vanwege het slechte weer.