Clicky


Forse daling van het aantal faillissementen

Forse daling van het aantal faillissementen
07-07-2014 22:44 | Faillissementen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het aantal faillissementen is in de eerste helft van dit jaar met bijna een kwart gedaald. In de maand juni was er zelfs sprake van een daling met veertig procent. Dat blijkt uit cijfers die faillissementsdossier.nl maandag bekend heeft gemaakt.

Van januari tot en met juni gingen in totaal 5244 bedrijven en instellingen op de fles tegenover 6868 in dezelfde periode vorig jaar. In juni legden 656 bedrijven het loodje. Dat is het laagste aantal in één maand in de afgelopen vier jaar.

Het aantrekken van de economie en het toegenomen consumentenvertrouwen lijken volgens de website de belangrijkste oorzaken van de daling van het aantal faillissementen. Maar daarnaast profiteerden veel sectoren ook van het zachte weer.

In bijna alle branches daalde het aantal faillissementen het afgelopen half jaar. Een opvallende uitzondering vormt volgens faillissementsdossier.nl de detailhandel via internet. Terwijl het aantal faillissementen in de gehele detailhandel met zestien procent daalde, gingen er zeventien procent meer webwinkels onderuit. (Novum)