Clicky


Extra openbaar vervoer in Amsterdam na halve finale

Extra openbaar vervoer in Amsterdam na halve finale
08-07-2014 19:33 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Na de wedstrijd Nederland - Argentinië rijdt het openbaar vervoer in Amsterdam langer door. Dat meldt het GVB dinsdag. De halve finale wordt woensdagavond uitgezonden op een groot scherm in het Arena Park, bij het stadion van Ajax. Naar verwachting komen daar duizenden mensen op af.

Omdat de wedstrijd pas om 22.00 uur begint, heeft het GVB besloten om langer door te rijden zodat alle supporters van Oranje thuis kunnen komen. Zo rijdt metro 54 door tot een uur na afloop van de wedstrijd en zijn de nachtbussen langer. Ook vaart er tot 02.00 uur een extra pont naar Amsterdam-Noord.

De NS laat weten geen extra of langere treinen in te zetten vanaf de stations Bijlmer Arena en Amsterdam CS. "Het is voor ons heel lastig om zoiets op het laatste moment te regelen, dus reizigers zullen het met de normale dienstregeling doen die rond middernacht geldt", zegt een woordvoerder.

De halve finale is te zien in het Arena Park omdat de gemeente een groot scherm op het Museumplein heeft verboden. Het late aanvangstijdstip zou tot overlast voor omwonenden kunnen leiden. Een eventuele finale is echter wel op het plein te zien, omdat die wedstrijd een uur eerder begint, om 21.00 uur. De gemeente heeft daar een akkoord met de buurtvereniging over gesloten.