Clicky


KLM vliegt nog op bedreigde luchthaven Israël

KLM vliegt nog op bedreigde luchthaven Israël
11-07-2014 15:21 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Nederlandse vliegtuigen vliegen vooralsnog gewoon op de Israëlische luchthaven Ben-Gurion in Tel Aviv ondanks aangekondigde raketbeschietingen door Hamas. KLM laat vrijdagmiddag weten af te gaan op adviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat meldt desgevraagd dat het reisadvies voor Israël niet is aangepast.

De Palestijnse Hamas-beweging riep buitenlandse luchtvaartmaatschappijen vrijdag op niet op het vliegveld te vliegen. De organisatie kondigde aan de luchthaven te gaan beschieten.

"Op dit moment is het reisadvies nog niet aangepast. We doen geen uitspraken of we dat wel gaan doen", aldus de woordvoerder van het ministerie. "De situatie in Israël heeft wel onze volle aandacht."

Het reisadvies voor Israël werd dinsdag voor het laatst aangepast. Mensen die af willen reizen naar Israël doen er goed aan navraag te doen bij de luchtvaartmaatschappij of de touroperator over de situatie in het land, aldus het ministerie.

Vooralsnog vertrekt om 21.15 uur een KLM-vlucht naar Tel Aviv. Ook vluchten van Delta en Arkia vliegen vrijdagavond naar Tel Aviv. (Novum)