Clicky


Doden na ongeluk in metro van Moskou

Doden na ongeluk in metro van Moskou
15-07-2014 10:09 | Buitenland | auteur De Redactie

MOSKOU - Bij een ongeluk met een metro in Moskou zijn dinsdag 21 mensen om het leven gekomen. Dat hebben de hulpdiensten gemeld. Daarnaast raakten 136 mensen gewond, zeker 42 zijn er slecht aan toe. Meerdere wagons ontspoorden. De reddingsoperatie duurde ruim twaalf uur.

Het ongeluk gebeurde tijdens de ochtendspits. In eerste instantie zeiden de autoriteiten dat er een probleem was met de stroomtoevoer, waardoor de wagons uit de rails liepen. Een woordvoerder kwam hier echter later op de dag op terug en zei dat er mogelijk een mankement was aan een van de wagons of dat de grond onder de rails was verzakt.

Ruim elfhonderd passagiers werden geëvacueerd. Sommige slachtoffers waren dermate ernstig gewond dat ze door de lucht naar het ziekenhuis gebracht moesten worden. Een vrouwelijke passagier werd nog naar een ziekenhuis gebracht, maar overleed daar.

Een man met een bloedige snee in zijn gezicht zei tegen televisiezender Rossiya 24 dat hij een schok voelde en dat de trein plotsklaps tot stilstand kwam. "Er was rook en we zaten binnen gevangen", zei hij. "Het is een wonder dat we eruit zijn gekomen. Ik dacht dat dit het einde was."

Het ongeluk gebeurde bij metrostation Park Pobedy, met 84 meter onder de grond het diepste station van de stad. Reddingswerkers hadden daarom moeite de slachtoffers te bereiken.

President Vladimir Poetin, die momenteel in Brazilië zit, eiste een diepgravend onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Burgemeester van Moskou Sergej Sobjanin zei dat er niet alleen mensen ontslagen zullen worden, maar dat er ook strafrechtelijke vervolgingen zullen volgen. Over welke personen hij het had, of welke aanklachten ze tegemoet kunnen zien, zei hij niet.

Hoewel in de metro van Moskou geregeld ongelukken gebeuren vallen er zelden doden. (Novum/AP)