Clicky


easyJet opent nieuwe basis op Schiphol

easyJet opent nieuwe basis op Schiphol
17-07-2014 13:15 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Easyjet opent vanaf volgend jaar een basis op Schiphol. De prijsvechter stationeert drie vliegtuigen permanent op het vliegveld en gaat op meer bestemmingen vliegen. De gang naar de Amsterdamse luchthaven levert 'honderden banen' op en lagere prijzen voor reizigers. Dat liet Easyjet donderdag weten.

Easyjet neemt om te beginnen 120 cabinemedewerkers en piloten aan, die Nederlandse contracten krijgen. Indirect verwacht Easyjet dat er nog meer werkgelegenheid bijkomt. Easyjet is naar eigen zeggen indirect goed voor 3500 banen vanwege de Nederlandse activiteiten.

De luchtvaartmaatschappij vervoert nu 3,5 miljoen passagiers per jaar via Amsterdam, goed voor een marktaandeel van negen procent op Schiphol. Door het aanbod te vergroten moet de maatschappij jaarlijks zeshonderdduizend extra passagiers gaan vervoeren. Vooral in de vroege ochtend moeten meer vluchten van de maatschappij vertrekken. Easyjet vliegt sinds 1996 op Schiphol.

De Telegraaf meldde dinsdag al dat een huwelijk tussen Schiphol en Easyjet aanstaande was. Concurrent KLM liet toen weten niet bang te zijn om de strijd met Easyjet aan te gaan. (Novum)