Clicky


'Alle inzittenden van de Boeing 777 van Malaysia Airlines omgekomen'

'Alle inzittenden van de Boeing 777 van Malaysia Airlines omgekomen'
17-07-2014 18:33 | Ongevallen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Alle 295 inzittenden van de Boeing 777 van Malaysia Airlines en KLM die donderdag is neergestort in Oekraïne zijn omgekomen. Dat meldt de adviseur van de Oekraïense minister van binnenlandse zaken Anton Gerasjtsjenko op zijn Facebook-pagina.

Volgens Gerasjtsjenko is het toestel boven de stad Torez neergehaald door pro-Russische separatisten. Daarvoor maakten ze gebruik van een raketlanceerinstallatie.

Het vliegtuig van Malaysia Airlines en KLM was op weg van Amsterdam naar Kuala Lumpur. Het was om 12.00 uur van Schiphol vertrokken.

Aan boord van de Boeing 777 van Malaysia Airlines en KLM die is gecrasht in Oekraïne zaten een nog onbekend aantal Nederlanders. Reisorganisatie D-Reizen bevestigt dat er zeker twintig Nederlanders zijn opgestapt. Momenteel wordt geïnventariseerd hoeveel het er zijn. Novum)

Verklaring van minister-president Rutte

"Ik ben diep geschokt door de dramatische berichten over het neerstorten van vlucht MH17 van Malaysian Airlines van Amsterdam naar Kuala Lumpur boven Oekraïens grondgebied", aldus minister-president Mark Rutte.

"Nog heel veel is onduidelijk over de toedracht, de omstandigheden en de inzittenden. Ik heb zojuist gesproken met de Oekraïense President."

"Ik ben nu onderweg terug naar Nederland om vanuit Den Haag de situatie verder te volgen en te handelen. Onze gedachten gaan nu uit naar de inzittenden, hun familie en vrienden."