Clicky


Werkgevers in de Transport nodigen vakbonden uit voor hervatting cao overleg

Werkgevers in de Transport nodigen vakbonden uit voor hervatting cao overleg
04-08-2014 16:53 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

UTRECHT - Werkgeversorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) heeft de vakbonden uitgenodigd om tien september de cao-onderhandelingen te hervatten, die sinds februari stil lagen. Sindsdien werd er gestaakt en actie gevoerd, o.a bij de distributiecentra van Albert Heijn, Lidl en Jumbo.

Chauffeuse en FNV-kaderlid Harmke van der Werf liep een bedevaartstocht van een week naar het kantoor van TLN onder het mom 'Ik kom in beweging, nu TLN nog'.

Die beweging is er nu. Egon Groen: "Na maanden van actievoeren heeft TLN FNV Bondgenoten uitgenodigd om op 10 september weer te overleggen. Een goede zaak. In overleg met de Sectorraad beroepsgoederenvervoer (het parlement van kaderleden uit de sector) en het Landelijk Actie Comité (dat alle acties in de sector bedenkt en organiseert) overlegt FNV Bondgenoten of we op de uitnodiging ingaan. De acties gaan in ieder geval gewoon door."

De onderhandelingen voor een nieuwe cao liepen vast in februari dit jaar. Breekpunt was de looneis van werknemers en het loonbod dat TLN namens de werkgevers deed: 0%. Hierop besloten de werknemers (chauffeurs, warehousemedewerkers en kantoorpersoneel) massaal actie te gaan voeren.
Vlak voor de onderhandelingen op tien september komt de Sectorraad bij elkaar om de inzet te bepalen. Onderwerpen daar zijn loon, het derde jaar WW (dat is door het Kabinet afgeschaft) en de strijd tegen verdringing.