Clicky


Winst ING stijgt met een vijfde

Winst ING stijgt met een vijfde
06-08-2014 09:12 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

AMSTERDAM - ING heeft vorig kwartaal fors meer winst geboekt dan in dezelfde periode van vorig jaar. De bank hield tussen april en juni bijna 1,1 miljard euro over, zo maakte het beursgenoteerde concern woensdag in de halfjaarcijfers bekend. De nettowinst ligt daarmee ruim negentien procent hoger dan een jaar geleden.

De bank houdt vooral meer geld over omdat ook de inkomsten fors opliepen, terwijl de kosten juist grofweg gelijk bleven. ING had in het tweede kwartaal een omzet van bijna 6,7 miljard euro, een toename van 6,4 procent in vergelijking met vorig jaar. Met name investeringen leverden de bank veel geld op.

Dat de omzet steeg, heeft ING overigens vooral aan verzekeringsdochter Nationale-Nederlanden te danken. Bij die bedrijfstak - die begin juli voor een deel naar de beurs werd gebracht - lag de omzet een half miljard hoger dan vorig jaar. De inkomsten uit de bankentak lagen vorig kwartaal daarentegen iets lager dan vorig jaar.

Het is echter de bank die de ING Groep onder de streep meer geld oplevert. De operationele winst van de bankactiviteiten steeg namelijk met tachtig miljoen naar 923 miljoen euro. Ook de winstgevendheid van verzekeraar NN ging fors vooruit, maar blijft met 264 miljoen euro nog ver achter bij de bankentak. (Novum)