Clicky


Schatting schade van Uden na noodweer: ruim 2 miljoen euro

Schatting schade van Uden na noodweer: ruim 2 miljoen euro [+foto's]
06-08-2014 10:20 | Overig | auteur De Redactie

SOESTERBERG - Op maandag 28 juli is bij het bedrijf Van Uden aan de Stuutlaan in Soesterberg een deel van een bedrijfspand ingestort. Dit kwam door de hevige regenval waardoor er te veel regenwater op het dak kwam te staan. Verzekeraars schatten het schadebedrag op meer dan twee miljoen euro, meldt het bedrijf dinsdag op Facebook.

"Deze week is het DC in Soesterberg weer operationeel. Nadat vorige week het dak van een van de hallen is ingestort door de heftige regenval zijn een aantal stromen verlegd naar andere DCs. De laatste jaren heeft van Uden door de onstuimige groei al veel verhuizingen, verschuivingen van pakketten achter de rug en nieuwe klanten gehuisvest, allemaal in bestaande operaties. Hierdoor heeft van Uden een expertise opgebouwd die nu dus helaas goed van pas komt", gaat het bedrijf verder.

"Deze week worden ook een groot aantal producten overgereden van Soesterberg naar andere distributiecentra om zo de komende maanden het beschadigde gedeelte weer te herbouwen", zegt het bedrijf tot slot.

©Foto's: Van Uden