Clicky


Mogelijk met ebola besmette Saudiër overleden

Mogelijk met ebola besmette Saudiër overleden
06-08-2014 16:04 | Buitenland | auteur De Redactie

RIYAD - Een Saudiër die eerder deze week in het ziekenhuis werd opgenomen met symptomen van ebola is woensdag overleden. Dat heeft het Saudische ministerie van volksgezondheid bekendgemaakt. De man keerde zondag terug uit ebolahaard Sierra Leone met hevige koorts en bloedingen. Het is nog onbekend of hij het dodelijke virus onder de leden had.

De 40-jarige man werd in een ziekenhuis in Jeddah opgenomen nadat hij last had gekregen van hevige koorts en bloedingen. Er zijn monsters bij de patiënt afgenomen en naar de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gestuurd. Die gaat onderzoeken of de man aan ebola is overleden. Eerder werd uitgesloten dat de man knokkelkoorts had.

Als de ziekte wordt vastgesteld, zou het om de eerste ebolabesmetting in Saudi-Arabië gaan. Tot nu toe verspreidde het virus zich over Guinee, Liberia, Sierra Leone en Nigeria.

Ebola is nooit eerder geconstateerd in Saudi-Arabië. In april maakte het koninkrijk bekend geen visa te verstrekken aan pelgrims uit door ebola getroffen landen. Tot nu toe stierven meer dan negenhonderd mensen aan de ziekte. Er bestaat geen vaccin of medicijn tegen ebola. (Novum/AP)