Clicky


BAM draait quitte in eerste jaarhelft

BAM draait quitte in eerste jaarhelft
11-08-2014 08:36 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

AMSTERDAM - BAM heeft in het eerste halfjaar voor belastingen winst noch verlies gedraaid. Dat heeft de bouwer maandag voorbeurs gemeld naar aanleiding van de stevige koersval van het aandeel BAM op vrijdag.

De melding is op grond van de laatst beschikbare informatie en is nog niet door de raad van commissarissen en de accountant van de bouwer goedgekeurd, meldt het concern maandag.

Op de Amsterdamse beurs ging BAM vrijdag hard onderuit. Het aandeel sloot 17,4 procent lager, zonder dat daar een duidelijk aanwijsbare oorzaak voor was. BAM rept maandag van een 'uitzonderlijke koersbeweging'. Volgende week donderdag brengt het concern de officiële halfjaarresultaten naar buiten.

BAM laat verder weten dat de situatie omtrent twee projecten in Duitsland en Groot-Brittannië, waarover het concern begin vorige maand waarschuwde, niet is veranderd. Het bedrijf verwacht projectverliezen van in totaal 75 miljoen euro en kondigde begin vorige maand een kostenbesparingsprogramma van ten minste honderd miljoen euro aan. Die doelstelling werd maandag nog eens bevestigd.



De melding van BAM miste zijn uitwerking niet. Even na 09.30 uur schommelde het aandeel rond de twee euro, bijna 21 procent hoger dan de slotkoers van vrijdag. (Novum)