Clicky


Bouwbedrijven hebben meer orders op de plank

Bouwbedrijven hebben meer orders op de plank
13-08-2014 11:07 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Bouwbedrijven hebben hun orderportefeuille in juni flink zien oplopen in vergelijking met mei. Gemiddeld hadden bouwers voor 6,5 maand aan werk op de plank liggen, zo blijkt woensdag uit cijfers van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). In mei waren de klaarliggende orders nog goed voor 6,2 maanden aan werk.

Vooral bedrijven die zich bezighouden met grond- en waterbouw hadden nog een hoop klussen in het vooruitzicht. Hun orderportefeuilles waren in mei goed voor 6,8 maanden werk. In de utiliteitsbouw - onder meer de aanleg van fabrieken, kantoren en winkels - is het aantal orders op de plank het kleinst. Daar was in juni voor zes maanden werk.

Ruim de helft van de bedrijven beschouwt de omvang van zijn orderportefeuille daarmee als normaal, zo stelt het EIB na een enquête onder ruim vierhonderd bedrijven. Zo'n veertig procent van de ondervraagden gaf echter aan minder werk klaar te hebben liggen dan normaal. Bijna driekwart van de bedrijven verwacht met een dergelijke portefeuille niet meer te hoeven inkrimpen. (Novum)