Clicky


Weer vakantiedrukte in Frankrijk

Weer vakantiedrukte in Frankrijk
16-08-2014 14:02 | Buitenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het is dan wel geen officiële zwarte zaterdag, maar ook deze keer is het nog behoorlijk druk in Frankrijk. In totaal stond er rond 13.00 uur zo'n 560 kilometer file, voornamelijk op wegen die van Nederland af leiden, meldt de ANWB. Vorige week, op de tweede zwarte zaterdag, stond rond dit tijdstip 720 kilometer file.

Het grootste knelpunt in Frankrijk is de A7 tussen Lyon en Orange, waar 60 kilometer file staat. Een goede tweede is de A9 vanuit Zuid-Frankrijk naar Spanje, waar zo'n 40 kilometer staat. "Maar ook op andere wegen is het druk", zegt de woordvoerder.

In Zwitserland is het zoals gebruikelijk druk op de A2 bij de Gotthardtunnel, waar de wachttijd in beide richtingen ruim een uur is. In Oostenrijk is de wachttijd voor de Karawankentunnel richting Slovenië anderhalf uur. Vakantiegangers die door Duitsland gaan komen nauwelijks files tegen. "Alleen op de grens met Oostenrijk is er bij een tunnel bij Füssen een uur vertraging", zegt de woordvoerer.

In Italië staan files op de A14 van Rimini richting Bologna. Op de A22 tussen de Oostenrijkse grens en Verona staan in beide richtingen files.

Nu staan de meeste files nog op wegen die van Nederland af leiden, maar in de loop van de middag verwacht de ANWB toenemende drukte op wegen naar Nederland toe. (Novum)