Clicky


'Delta Lloyd bereidt bod op Vivat voor'

'Delta Lloyd bereidt bod op Vivat voor'
25-08-2014 10:40 | Financieel | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Delta Lloyd bereidt een bod voor op Vivat, de verzekeringsactiviteiten van SNS Reaal. Daarvoor heeft de verzekeraar externe adviseurs in de arm genomen, waaronder voormalig financieel topman bij SNS Reaal, Ference Lamp. Delta Lloyd moet zeer waarschijnlijk aandelen uitgeven om een overname te kunnen betalen. De Telegraaf meldt dat maandag.

Delta Lloyd mag een overname waarschijnlijk niet uit eigen zak betalen omdat de solvabiliteit - de verhouding tussen de totale bezittingen en schulden - maar nipt onder boven de tweehonderd procent uitkomt. Dat is de grens die De Nederlandsche Bank (DNB) doorgaans aanhoudt. Onlangs bekostigde Delta Lloyd ook al een kleine overname van zestig miljoen euro door middel van een emissie, schrijft de ochtendkrant.

Naast Delta Lloyd azen ook ASR en Aegon op Vivat. Net als Vivat is ASR in handen van de staat, sinds het bedrijf als dochter van Fortis in 2008 werd genationaliseerd. Nationale Nederlanden mag nog geen overnames doen en Achmea lijkt geen serieuze kandidaat, schrijft de krant.

Vanuit het buitenland zou Swiss Re gecharmeerd zijn van Vivat. De Zwitserse herverzekeraar zou in 2012 al anderhalf miljard euro over hebben gehad voor Reaal. Die verkoop ging toen niet door. Vivat is naar verluidt tussen de achthonderd miljoen en een miljard euro waard.

Volgens onder meer De Nederlandsche Bank (DNB) is het van belang dat de verzekeringsmarkt consolideert. Dan kunnen de polissen omlaag en gaat het risico omlaag dat verzekeraars niet meer aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen. (Novum)