Clicky


Tot zeven jaar cel geëist tegen leden drugsbende

Tot zeven jaar cel geëist tegen leden drugsbende
25-08-2014 17:10 | Binnenland | auteur De Redactie

DEN BOSCH - Tegen zeven leden van een drugsbende zijn maandag celstraffen tot zeven jaar geëist. De bende wordt ervan verdacht de handel in chemicaliën die worden gebruikt bij de productie van amfetamine en xtc.

Alle verdachten komen uit Oss en Tilburg en zijn tussen de 20 en 47 jaar. Een van de verdachten is een vrouw van Poolse komaf. De hoofdverdachten zijn een 39-jarige en een 47-jarige man. Zij leerden elkaar kennen in de gevangenis in Breda en deden vanuit daar zaken. Door het netwerk dat ze hadden samen te voegen ontstond een grote, internationale drugsbende.

De verdachten werden later beide overgeplaatst naar de gevangenis in Middelburg, waar ze 'opvallend genoeg' samen in een cel zaten. ''Het is triest om te constateren dat ze vanuit de cel de handel in chemicaliën hebben voortgezet. Onder hun regie zijn er duizenden kilo's drugschemicaliën Nederland binnengekomen", aldus de officier van justitie van het landelijk parket.

De verdachten hebben in totaal ruim 23 duizend liter zoutzuur en bijna tienduizend kilo apaan besteld bij een bedrijf in Polen. De organisatie vervoerde de grondstoffen vervolgens naar bedrijven van de verdachten in Nederland.

Tegen de twee hoofdverdachten eiste het OM voor de rechtbank in Den Bosch zeven jaar cel. Tegen de andere verdachten zijn straffen variërend van vijf jaar tot achttien maanden geëist. (Novum)