Clicky


Prologis bouwt 36.000 vierkante meter nieuw distributiecentrum in Trade Port Noord, Venlo

Prologis bouwt 36.000 vierkante meter nieuw distributiecentrum in Trade Port Noord, Venlo
26-08-2014 10:03 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

VENLO - Prologis, Inc., de leider in logistiek vastgoed wereldwijd, kondigt vandaag aan dat Prologis Park Venlo wordt uitgebreid met DC6: een nieuw distributiecentrum van 36.000 vierkante meter in Trade Port Noord (TPN).

Het distributiecentrum krijgt een hoogte van 12,2 meter, LED verlichting en een BREEAM duurzaamheidscertificaat van ‘very good’ en zal begin 2015 beschikbaar zijn voor verhuur. De faciliteit kan in potentie worden uitgebreid tot meer dan 70.000 vierkante meter. 

Met de bouw van Venlo DC6 breidt Prologis de portefeuille in Venlo uit. Op dit moment is Prologis eigenaar van vijf volledig verhuurde distributiecentra van in totaal 156.000 vierkante meter in Prologis Park Venlo.

“Op dit moment is de beschikbaarheid van grote, moderne distributiecentra schaars. Niet alleen in Venlo, maar in heel Zuid-Nederland. Het beperkte aanbod, de hoge bezettingsgraad en stijgende huurprijzen in Venlo, heeft ons het vertrouwen gegeven om deze ontwikkeling op risico te realiseren”, aldus Bram Verhoeven, senior vice president & country manager Prologis Benelux.

Stephan Satijn, wethouder (Economische Zaken gemeente Venlo), zegt: “Logistiek is belangrijk voor de economie van Venlo en de regio Noord-Limburg. We zijn dan ook uitermate verheugd met deze ontwikkeling. Met een partner als Prologis die een langetermijnvisie heeft op de markt die past bij die van ons. Kwaliteit en duurzaamheid zijn kenmerken die nieuwe bedrijvigheid voor Venlo zullen aantrekken.” 

Volgens zijn collega wethouder Bob Vostermans  (Regionale Economische Zaken gemeente Horst aan de Maas) vormt de uitbreiding een bewijs van de optimale vestigingscondities binnen Trade Port Noord. “We zien de belangstelling en de markt aantrekken, dus met deze uitbreiding vormt hopelijk de opmaat tot meer toekomstige vestigingen.”

Richard Elich, directeur van TPN, ziet de komst van het nieuwe distributiecentrum als een bewijs dat de hernieuwing van het predicaat logistieke hotspot nummer één voor de regio Venlo-Venray niet is gebaseerd op drijfzand: “De aanwezige infrastructuur, de bereikbaarheid, de beschikbaarheid van grond en de constructieve medewerking van de betrokken overheden bieden TPN een succesvolle toekomst.”

In de Benelux is Prologis eigenaar van in totaal ruim 1,5 miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed per 30 juni 2014.