Clicky


Pluimveeruzie na rapport FNV Bondgenoten

Pluimveeruzie na rapport FNV Bondgenoten
01-09-2014 16:17 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Onderhandelingen over een nieuwe cao in de pluimveesector zijn maandag geklapt na een rapport van FNV Bondgenoten. De sector zou volgens de bond massaal de cao ontduiken. Werkgeversvereniging Nepluvi vindt dat onzin en staakte de gesprekken omdat FNV Bondgenoten onbetrouwbaar zou zijn. De vereniging stelt dat maandag.

FNV Bondgenoten deed onderzoek naar werkomstandigheden bij tien bedrijven in de sector. Volgens de bond hield geen van de bedrijven zich aan de regels en worden werknemers in de industrie structureel onderbetaald en geïntimideerd. Eenvandaag, dat een item aan de pluimveeruzie wijdt, meldde dat maandag.

In de pluiveeverwerkende industrie werken ongeveer achtduizend mensen. Drieduizend van hen hebben een uitzendcontract. Een groot deel van de werknemers komt uit Oost-Europa.

Nepluvi vindt dat FNV de sector met het rapport 'onterecht in een kwaad daglicht heeft gesteld'. De vereniging laat in een verklaring weten het 'alleen met serieuze en betrouwbare partners wil onderhandelen'. Dat is Bondgenoten niet omdat het vermeende misstanden niet bij het maandelijkse overleg aan de kaak stelde. Volgens Nepluvi houden werkgevers zich daarbij wel degelijk aan de regels, maar baseert FNV zich bewust op onjuiste informatie. (Novum)