Clicky


Ex François Hollande verrast met boek over affaire

Ex François Hollande verrast met boek over affaire
03-09-2014 13:26 | Buitenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Valérie Trierweiler heeft in het geniep een boek geschreven over haar tijd met de Franse premier François Hollande in het Élysée. Het boek komt donderdag uit. De Franse krant Le Monde kreeg het boek onder ogen en constateert dat Trierweiler geen staatsgeheimen onthult of schandalen aan het licht brengt. Wel schrijft de journaliste over haar zelfmoordpoging toen een roddelblad had geschreven dat haar man vreemdging.

Trierweiler beschrijft in het boek hoe ze door het lint ging toen het Franse blad Closer in januari schreef dat Hollande een affaire had met de Franse actrice Julie Gayet. "Ik ren naar de badkamer. Ik neem het plastic zakje met pillen", schrijft de 49-jarige Trierweiler in haar boek. "Ik slik wat ik kan, ik wil slapen." Hollande was erbij toen ze haar wanhoopsdaad pleegde.

Trierweiler werd opgenomen in het ziekenhuis en twee weken later maakte Hollande bekend dat de twee uit elkaar waren. De Franse journaliste neemt het de ministers en partijgenoten van haar ex-partner kwalijk niets te hebben laten weten. "Degenen die ik het best ken zijn opvallend afwezig", schrijft ze. "Ze hebben mijn telefoonnummer niet onthouden."

Ook zou de socialistische Hollande tijdens een diner met haar familie een sneer hebben gegeven over de afkomst van haar familie. "Hij stelt zich voor als een man die niet houdt van rijken. In werkelijkheid heeft hij niets op met armen." Trierweiler begon in 2007 een affaire met Hollande toen hij nog een relatie had met partijgenoot Ségolène Royal, met wie hij vier kinderen heeft.

Terwijl Trierweiler werkte aan haar boek, stuurde Hollande haar bloemen en nodigde hij haar uit voor diners. Een familielid van Hollande zegt tegen de Franse krant Le Parisien dat hij niet op de hoogte was van het boek. (Novum)