Clicky


Omwonenden ontsnapte cobra huis uit

Omwonenden ontsnapte cobra huis uit
05-09-2014 20:49 | Binnenland | auteur De Redactie

MADE - Omwonenden van de woning in het Brabantse Made waar een cobra is ontsnapt moeten dit weekend hun huis verlaten. Dat adviseert burgemeester van Drimmelen Gert de Kok. De slang is nog niet gevonden. Vermoedelijk bevindt het dier zich nog in de woning, maar het is niet uitgesloten dat de cobra in omliggende woningen weet te komen, meldt de gemeente vrijdagavond.

In de woning in een huizenblok aan de Valkenhof zijn diverse vallen geplaatst en is meel gestrooid. Het meel is bedoeld om een spoor van de slang te vinden. Volgens de gemeente is het niet uit te sluiten dat de cobra via verbindende spouwmuren, kruipruimtes en zolders in de andere woningen in het huizenblok komt. Met bewoners die niet bij familie of vrienden terechtkunnen wordt een oplossing gezocht.

Omdat de kans klein wordt geacht dat de cobra buiten is, hebben alleen de bewoners van het betreffende huizenblok het advies gekregen dit weekend niet thuis te zijn. Toch hebben voetbalvereniging Madese Boys en de Madese Hockey Club de trainingen voor vrijdagavond vanwege de ontsnapte cobra afgelast. Volgens de gemeente kan niet worden uitgesloten dat de slang zich inmiddels in een straal van zo'n 250 meter in de buurt van de Valkenhof kan bevinden. Bewoners uit de wijk kregen eerder op de dag al het advies ramen en deuren gesloten te houden.

De eigenaar van de slang, waarvan een beet dodelijk kan zijn voor een mens, zag de cobra woensdagavond voor het laatst in zijn terrarium. Donderdagnacht meldde de eigenaar dat de slang ontsnapt is. Wie de cobra ziet, wordt opgeroepen meteen 112 te bellen en verder geen actie te ondernemen. (Novum)