Clicky


Brand in parkeergarage onder het Art Hotel Rotterdam uit

Brand in parkeergarage onder het Art Hotel Rotterdam uit
06-09-2014 18:22 | Binnenland | auteur De Redactie

ROTTERDAM - De brand in een ondergrondse parkeergarage onder het Art Hotel Rotterdam is uit. Twaalf auto's hebben in brand gestaan. Of de vijftig geëvacueerde mensen, zowel hotelgasten en personeel als omwonenden, weer terug kunnen keren, is nog onduidelijk. Een slachtoffer die te veel rook heeft ingeademd is naar een ziekenhuis gebracht, meldt een woordvoerder van de brandweer.

De hulpdiensten werden even na 15.00 uur gewaarschuwd over de brand in de parkeergarage aan de Mijnsherenlaan, waar een auto vlam had gevat. Omstreeks 17.30 uur meldde de brandweer dat het vuur uit was, maar doordat onduidelijk was hoe stabiel het pand nog was, had de brandweer de parkeergarage verlaten en kon nog niet worden nageblust. Uit inspectie bleek echter dat dit veilig kon gebeuren. Rond 18.30 uur werd het sein brand meester gegeven.

Vanwege de brand zijn verschillende panden, waaronder het hotel en appartementen boven en naast het hotel, ontruimd. De evacués worden opgevangen in de Maassilo. Bekeken wordt nog of de vijftig evacués weer kunnen terugkeren voor de nacht. "Het is niet prettig om ergens te slapen waar het naar rook stinkt", aldus de woordvoerder. (Novum)