Clicky


Prins William en Kate verwachten tweede kind

Prins William en Kate verwachten tweede kind
08-09-2014 13:20 | Buitenland | auteur De Redactie

LONDEN - Prins William en zijn vrouw Kate verwachten hun tweede kindje. Dat heeft de woordvoering van de Britse prins Charles maandagochtend bekendgemaakt. Hun eerste spruit, zoon George, kwam juli vorig jaar ter wereld.

"De koningin en de leden van beide families zijn in de wolken met het nieuws dat Hunne Koninklijke Hoogheden hun tweede kind verwachten", luidde het bericht dat werd verstuurd via Twitter.

"Net als bij haar eerste zwangerschap lijdt de hertogin aan zwangerschapsmisselijkheid", wordt vervolgd in een verklaring. Kate ligt niet in het ziekenhuis, maar wordt in Kensington Palace behandeld door doktoren. Ze heeft haar geplande verschijning in Oxford maandag wel moeten afzeggen.



"Veel felicitaties aan de hertog en hertogin van Cambridge", reageert de Britse premier David Cameron op het nieuws. "Ik ben verheugd door het blijde nieuws dat ze weer een baby verwachten."

William en Kate beloofden elkaar in het voorjaar van 2011 eeuwige trouw. Geruchten dat de hertogin opnieuw in verwachting is zongen al enige tijd rond. Het aanstaande kindje wordt vierde in de lijn van troonsopvolging en duwt prins Harry naar de vijfde plek. (Novum)